Зш имат олку лавој?

Преоѓајќи го мостот Гоце Делчев

– Тета, зш имат олку лавој, шо значит то?

– Не знам, Ирина, да си ги прашаш ВМРО!

– Ам во Македонија немат лавој, немат ни џунгла, кј е?! Или знајш шо можит да значит?

– Шо?

– Дек во близина имат зоолошка…

Фејсбук статус на Ирена Ристиќ

Колумна на денот

Јазикот како друго рамниште

Пишува Артан Садику Целокупната дискусија околу Законот за јазиците мора да биде пресретната со системскиот предизвик на засебноста на категориите јазик и закон. Зашто јазикот секогаш […]

Интервју на неделата

Горан Трајковски: Македонија е зафатена од чумата на Новиот Вавилон

Тој е можеби еден од најдлабоките, најмистериозните и истовремено наједноставните луѓе во нашава државичка и пошироко. Тивок, начитан, паметен и уметник со голема театралност. Неодамна […]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*