Во Скопје се собраа првите разузнавачи од регионот

Агенцијата за разузнавање на Република Македонија организира средба на шефови на безбедносни и разузнавачки служби во Скопје во рамките на процесот Брдо-Бриони.

Агенцијата за разузнавање информира дека претставниците на службите биле од државите вклучени во процесот.

„На состанокот се дискутира за безбедносните закани во регионот, геополитика, како и тековните ризици врз регионалната безбедност. На настанот присуствуваа и специјални гости од други земји, кои презентираа свои согледувања и анализи за безбедносните предизвици, дополнувајќи ја вредноста на дискусијата. Средбата е во поддршка на претседателскиот процес Брдо-Бриони, а претседателите на државите учеснички во овој процес ќе бидат информирани за заклучоците од дискусиите“, се навдува во соопштението.

Агенцијата за разузнавање, се вели во информацијата, го искористи настанот за одржување и унапредување на регионалната соработка меѓу разузнавачко-безбедносните служби.

The post Во Скопје се собраа првите разузнавачи од регионот appeared first on PLUS INFO.

Колумна на денот

Закаснета колумна на Агрон Биба од зад грб т.е зад гроб

20/04/2018 kalimero nemapravda 0

Знам, поминаа неколку недели од последната колумна. Влегов и јас во тие води, средовечни здравствени проблеми со притисокот. Требаше да одам дури во Бурса на […]

Интервју на неделата