Столтенберг: Земјите од Западен Балкан да ги смират тензиите

Апелираме до сите страни во Западен Балкан да направат се што е во нивна моќ за намалување на тензиите, избегнуваање на потпалувачка реторика и спречување нови вооружени судири во регионот, изјави денеска генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг.

– Главната одговорност пред се е на земјите во регионот, но и на НАТО, да помогне во избегнување на каков било судир во Западен Балкан, изјави генералниот секретар на НАТО, коментирајќи ја актуелната безбедносна ситуација во регионот.

Колумна на денот

Коѕиас

Согласно на стиховите на Василис Цицанис, Солун е град, кој секогаш во своите широки прегратки ги чува оние, кои се проникнуваат со миразот на убавината […]

Интервју на неделата

Горан Трајковски: Македонија е зафатена од чумата на Новиот Вавилон

Тој е можеби еден од најдлабоките, најмистериозните и истовремено наједноставните луѓе во нашава државичка и пошироко. Тивок, начитан, паметен и уметник со голема театралност. Неодамна […]