Скопјани на гости кај Шилегов

Содржината во облачето нема никаква врска со реалноста.

Градоначалникот на Град Скопје Петре Шилегов ги поканува граѓаните да ги споделат своите одржливи идеи, искуства и сознанија за решавање на проблемот со загадувањето на воздухот во главниот град.

Како што истакна градоначалникот, средбата со граѓаните е закажана за утре од 12.30 до 14 часот во салата на Советот на Град Скопје.

– Ги поканувам сите мои сограѓани кои имаат одржливи идеи за решавање на проблемот со аерозагадувањето да дојдат во понеделник и со мене и со моите соработници да ги разгледаме тие идеи и можностите тие да се спроведат на дело. Заедно со граѓаните, да се обидеме полесно и побрзо да дојдеме до посакуваното решение за овој долгогодишен проблем – рече Шилегов.

Колумна на денот

Јазикот како друго рамниште

Пишува Артан Садику Целокупната дискусија околу Законот за јазиците мора да биде пресретната со системскиот предизвик на засебноста на категориите јазик и закон. Зашто јазикот секогаш […]

Интервју на неделата

Горан Трајковски: Македонија е зафатена од чумата на Новиот Вавилон

Тој е можеби еден од најдлабоките, најмистериозните и истовремено наједноставните луѓе во нашава државичка и пошироко. Тивок, начитан, паметен и уметник со голема театралност. Неодамна […]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*