СКАНДАЛ ВО МПЦ! Верниците можат да влезат во црква само ако ги пушти обезбедувањето

Македонските иселеници во Австралија се соочија со уште еден вид дискриминација, поради тоа што на голем дел од православните верници не им е дозволен пристапот до Македонската православна црква во Мелбурн.

Како што може да се забележи од видеото што го снимил еден од верниците, Австралиско-новозеландскиот епископ г.Петар си вработил приватно обезбедување во црквата и направил список на верници кои можат и кои не можат да влезат во храмот.

Колумна на денот

МПЦ-Вооружена

Поповите од МПЦ-ОА се заканија дека ќе земат оружје в раце и дека со насилство ќе го бранат името на државата. Ете, драги мои, што […]

Интервју на неделата

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*