Села остана без еден пратеник

Содржината во облачето нема никаква врска со реалноста.

Алијансата за Албанците остана со двајца пратеници. Третиот пратеник преминал во ДУИ. Ова го обелодени лидерот на Алијансата за Албанците, Зијадин Села на средба со албанските печалбари во САД .

– Никогаш не направив коалиција со ДУИ, но проблемот беше дека не можеше да се формира парламентарно мнозинство без нас. Ние имавме три пратеници, сега имаме две бидејќи едниот отиде во ДУИ –  рече Села.

Алијансата за Албанците имаше три пратеници, Зијадин Села, Сурија Рушити и Весел Мемеди.

Колумна на денот

Јазикот како друго рамниште

Пишува Артан Садику Целокупната дискусија околу Законот за јазиците мора да биде пресретната со системскиот предизвик на засебноста на категориите јазик и закон. Зашто јазикот секогаш […]

Интервју на неделата

Горан Трајковски: Македонија е зафатена од чумата на Новиот Вавилон

Тој е можеби еден од најдлабоките, најмистериозните и истовремено наједноставните луѓе во нашава државичка и пошироко. Тивок, начитан, паметен и уметник со голема театралност. Неодамна […]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*