Сараево: Србија сака корекција на границата со БиХ на четири точки

Прашањето за границата меѓу Србија и Босна и Херцеговина ќе биде на дневен ред на денешните разговори членовите на Претседателството на БиХ со нивните домаќини во Белград, најави босанскиот министер за надворешни работи Игор Црнадак.

Членот на босанската Комисијата за границата Жељко Обрадовиќ изјави дека српската страна сака корекција на граничната линија на четири места – хидроцентралата Зворник, кај Бајина Башта, долж делот од пругата Белград- Бар што минува низ БиХ и во реонот на општина Рудо.

Колумна на денот

Коѕиас

Согласно на стиховите на Василис Цицанис, Солун е град, кој секогаш во своите широки прегратки ги чува оние, кои се проникнуваат со миразот на убавината […]

Интервју на неделата

Горан Трајковски: Македонија е зафатена од чумата на Новиот Вавилон

Тој е можеби еден од најдлабоките, најмистериозните и истовремено наједноставните луѓе во нашава државичка и пошироко. Тивок, начитан, паметен и уметник со голема театралност. Неодамна […]