Разликите помеѓу ВМРО и СДСМ во „фиктивна” ситуација

Го назначуваат ВМРО за менаџер на кафиќ. Уште првиот ден се посерува у сред истиот. Му викаат: Дечки абе не е убаво вака да сереш у сред кафиќ, смрди, им смета на гостите, почнаа да бегаат од тука и да идат по други места кајшто има боља услуга и цени…

Ги игнорира, дрзок е, се понаша ко да е негов локалот, продужува да сере у сред кафиќ секој ден 11 години…
Едвај успеваат да го сменат и на негово место доаѓа СДСМ ко менаџер на истиот.

Ветува дека нема да сере у сред кафиќ ко предходниот, дека ќе иде у веце како и останатите гости и ќе пушта вода после секоја нужда…

Набрзо, и он се посерува у сред кафиќ. Одма почињаат да му се жалат гостите, му викаат дека ветил дека нема да сере у сред кафиќот ко предходниот менаџер, нема да се однесува исто, дека и гостите што останале верни ќе си идат во други кафиќи…

Длабоко се извинува, ветува дека нема да се повтори, ќе иде у веце по нужда и дека правилата ќе важат за сите подеднакво.

Следниот ден се посеруе на сред шанк…

За сето ова време маалскиот силеџија ДУИ ги малтретира гостите, им пивнува од кафињата, зима пари од касата и ниеден менаџер не смее да му пререче затоа што он има протекции од газдата на зградата во која е кафиќот…

Фејсбук статус на Вук Малетиќ

Колумна на денот

РЕФОРМАЦИЈА

16/03/2018 kalimero nemapravda 0

Кога Мартин Лутер во 1517 година ги заковал неговите Деведесет и пет тези контра Папските индулгенции на вратата на црквата Сите Свети во Витенберг, точно […]

Интервју на неделата

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*