Рамуш Харадинај прозборе српски

На вонредната седница на косовскиот Парламент на која се избира нова Влада чиј Премиер ќе биде Рамуш Харадинај, тој, среде Приштина на српските пратеници им се обрати на нивниот јазик. Харадинај ја очекува нивната поддршка, откако претходно доби поддршка од партијата на Беџет Пацоли и коалицијата ПАН.

Српската листа на Косово по средбата со Марко Ѓуриќ, задолжен за Косово и Метохија во српската Влада, одлучи да влезе во коалиција со Харадинај и да ја поддржат неговата Влада.

Со ова треба да се стави крај на повеќе месечната криза во Косово и конечно да се формира Влада.

Колумна на денот

И сега како треба?

Во училиште во Скопје наставник удрил ученик. Таткото на ученикот го пријавил во полиција. Арно му направил, памет за друг пат, така му треба. Ми […]

Интервју на неделата

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*