Помисли на Бонева!

Помисли на патните на Бонева ко ќе ти ѕвонат од банка и не креваш, а си клал добра песна за да можеш барем нешто добро да слушаш дур ѕвонат до крај.

Помисли на патните на Бонева ко ќе ти бараат децата нешто во маркет, а ти си со броени пари па ги караш демек не требало шеќер да јадат.

Помисли на патните на Бонева ко ќе ги гледаш деца боси со капути од контејнер како мијат шофершајбни.

Помисли на патните на Бонева кога уплаќаш на факултет 200 евра и како те боли душата затоа што знаеш колку им значат на твоите дома.

Помисли на патните на Бонева кога не земаш апчиња затоа шо во аптеката нема повеќе на рецепта.

И повторувај, сите сме ВМРО, само некои се повеќе ВМРО од другите.

Фејсбук статус на Павле Трајанов.

Колумна на денот

Јазикот како друго рамниште

Пишува Артан Садику Целокупната дискусија околу Законот за јазиците мора да биде пресретната со системскиот предизвик на засебноста на категориите јазик и закон. Зашто јазикот секогаш […]

Интервју на неделата

Горан Трајковски: Македонија е зафатена од чумата на Новиот Вавилон

Тој е можеби еден од најдлабоките, најмистериозните и истовремено наједноставните луѓе во нашава државичка и пошироко. Тивок, начитан, паметен и уметник со голема театралност. Неодамна […]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*