Оптимистички вести: Соларната енергија стана поевтина и од јагленот и од природниот гас!

Ова е прв пат во историјата на човештвото, цената електирчната енергија добиена од сонцето да се спушти пониско од цената на електричната енергија добиена со горење на јаглен или природен гас. Дали ова значи дека почнува една нова ера во која ќе гледаме помалку војни на планетата и сите ќе се фокусираме кон технолошки развој?

Колумна на денот

Коѕиас

Согласно на стиховите на Василис Цицанис, Солун е град, кој секогаш во своите широки прегратки ги чува оние, кои се проникнуваат со миразот на убавината […]

Интервју на неделата

Горан Трајковски: Македонија е зафатена од чумата на Новиот Вавилон

Тој е можеби еден од најдлабоките, најмистериозните и истовремено наједноставните луѓе во нашава државичка и пошироко. Тивок, начитан, паметен и уметник со голема театралност. Неодамна […]