Дедото на Никола Груевски се викал Никос Грујос и во Грција е прогласен за народен херој

Дедото на Груевски е грчки херој затоа што учествувал во бркањето на Македонците од Егејска Македонија, борејки се за грчката влада во граѓанската војна во Грција.

По неговата смрт, нашиот јужен сосед му изгради споменик на Никос Грујос како народен херој со заслуги за етничко чистење од страна на Грција врз Македонците.

Фотографија на ЛОЗА.

Колумна на денот

Тоа е добротворност обвиткана со достоинство, мое дете

Една жена го праша старецот: „Колку ги продаваш јајцата?” Стариот продавач ѝ одговорил: „6 денари јајце, госпоѓо“. Таа му рече: „Ќе земам 6 јајца за […]

Интервју на неделата

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*