Неуморниот Французин ја заврши кариерата на 106 години!

Францускиот велосипедист Робер Маршан одлучи да ја заврши кариерата на 106 години.

Маршан никогаш не се занимавал професионално со велосипедизам, но аматерски 90 години постојано е на својот велосипед.

Минатата година за еден час мина 22,5 километри што се води како светски рекорд за велосипедисти постари од 105 години.

The post Неуморниот Французин ја заврши кариерата на 106 години! appeared first on Слободен печат.

Колумна на денот

Јазикот како друго рамниште

Пишува Артан Садику Целокупната дискусија околу Законот за јазиците мора да биде пресретната со системскиот предизвик на засебноста на категориите јазик и закон. Зашто јазикот секогаш […]

Интервју на неделата

Горан Трајковски: Македонија е зафатена од чумата на Новиот Вавилон

Тој е можеби еден од најдлабоките, најмистериозните и истовремено наједноставните луѓе во нашава државичка и пошироко. Тивок, начитан, паметен и уметник со голема театралност. Неодамна […]