Најавено укинување на Лотаријата за виза за САД

Американскиот претседател Доналд Трамп објави на Твитер дека е време да се укине американската лотарија за добивање Зелена карта.

„Време е да завршиме со лотаријата за визите. Конгресот мора да обезбеди имиграциски систем и да ги заштити Американците“, напиша Трамп на Твитер.

Познатата „Лотарија за визи“ се одржува со години во САД и беше шанса за многумина од целиот свет да добијат американска зелена карта.

(МИА)

The post Најавено укинување на Лотаријата за виза за САД appeared first on Слободен печат.

Колумна на денот

Тоа е добротворност обвиткана со достоинство, мое дете

Една жена го праша старецот: „Колку ги продаваш јајцата?” Стариот продавач ѝ одговорил: „6 денари јајце, госпоѓо“. Таа му рече: „Ќе земам 6 јајца за […]

Интервју на неделата