Манастирите во Македонија претворени во разбојнички гнезда! (ВИДЕО)

И пак дојдоа во Ерусалим. Кога влезе Исус во храмот, почна да ги пади оние што продаваа и купуваа во храмот, и им ги преврти масите на менувачите и столовите на оние што продаваа гулаби. И не дозволуваше никој преку храмот да пренесе било каков сад. И ги поучуваше велејќи: „Не е ли напишано: Домот мој, Дом за молитва на сите народи ќе се нарече, а вие го направивте како разбојничко гнездо“.

Марко 11 глава, 15 стих


Немаме што повеќе да додадеме за видеото, освен да ве посоветуваме барем уште еднаш да го прочитате извадокот од Светото писмо. Инаку, станува збор за манастирот „Св. Недела“ во прилепското село Стровија, а џумбусот се одвиваше минатиов викенд за празникот Томина Недела.

Се продаваат играчки, пластични шмајзери, сијалици за жмигавци… Ечи шабанска музика, луѓето си распалиле скара, се пијанчат, се пцујат, се тепаат…

АЛО, ВО МАНАСТИР!!!

Колумна на денот

Закаснета колумна на Агрон Биба од зад грб т.е зад гроб

20/04/2018 kalimero nemapravda 0

Знам, поминаа неколку недели од последната колумна. Влегов и јас во тие води, средовечни здравствени проблеми со притисокот. Требаше да одам дури во Бурса на […]

Интервју на неделата

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*