Луѓето од добрата страна и луѓето од лошата страна на Вардар

Редовно се курчам за приградскиот хардкор, а всушност гледам што можеме да научиме ние од лошава страна на Вардар од тие што се на добрата страна на Вардар.

Мојата страна на Вардар традиционално гласа за локална власт за истите луѓе од партии (ДПМНЕ и ДУИ) како да се од Бога дадени.

ЗА НИШТО НИКОГАШ не реагираме, ние општините коишто им носат на владеачките партии мандати на локално ниво, така и за претседателски и парламентарни избори.

ОПШТИНИТЕ НИ СЕ КАТАСТРОФАЛНИ, со улици последно средени 1523 п.н.е, никакви проекти за подобрување на инфрастуктура или пак намалување на загаденост или отварање нови работни места.

Додека, пак, од добрава страна на Вардар, луѓе лаат, простестираат, постираат на страници на градоначалници, вршат притисок и колку толку добиваат – велосипедски патеки, подобрување на инфрастуктура, убави средени автобуски постојки, барем некој тип на шминка. Да не правам муабет колку посредени основни и средни училишта има на убавата страна на Вардар. Гласаат на секои избори различно.

МОРА да се свестиме ние луѓето од лошата страна на Вардар и да си го побараме нашето. Преку к*р од локални говнари со 5 мандати коишто се натофтаа кешови за крив ку*ац. Мора да бидеме поцентарци и да драмиме пред канцеларии. Преку к*р од незамарање.

Фејсбук статус на Калин Марковиќ Масниот

Колумна на денот

И сега како треба?

Во училиште во Скопје наставник удрил ученик. Таткото на ученикот го пријавил во полиција. Арно му направил, памет за друг пат, така му треба. Ми […]

Интервју на неделата

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*