Кога ВМРО ќе почне да звучи логично

Најстрашна работа која СДСМ не смее да си ја дозволи е да се направи атмосфера во која разни ВМРОни ќе почнат да звучат логично пред луѓето кои и онака не беа воодушевени кога гласаа за нив со аргументот: Ви рековме, во право бевме, Груевски за ова предупредуваше.

Ама па ако лидерот не им е загрижен и може во такви моменти да си дозволи одмор во Италија и куп луѓе платени да му ја мислат за ова што не прават баш многу во таа насока, што па нас другите да ни е гајле.

Фејсбук статус на Кристина Озимец

Колумна на денот

Јазикот како друго рамниште

Пишува Артан Садику Целокупната дискусија околу Законот за јазиците мора да биде пресретната со системскиот предизвик на засебноста на категориите јазик и закон. Зашто јазикот секогаш […]

Интервју на неделата

Горан Трајковски: Македонија е зафатена од чумата на Новиот Вавилон

Тој е можеби еден од најдлабоките, најмистериозните и истовремено наједноставните луѓе во нашава државичка и пошироко. Тивок, начитан, паметен и уметник со голема театралност. Неодамна […]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*