Иселеничка песна за Киро Глигоров и Тодор Александров (ВИДЕО)

„Киро Глигоров и Тодор Александров се од исто село – Ново Село,
ако е Тодор за вас Бугар, тогаш е Киро поголем Бугар,
и врапците знаат зошто е така,
и зошто Киро – Тодор не го сака“.

Ова е дел од песната за Киро Глигоров направена од еден наш иселеник во Австралија. Човекот малку не е добар. Ама само малку.

Колумна на денот

Јазикот како друго рамниште

Пишува Артан Садику Целокупната дискусија околу Законот за јазиците мора да биде пресретната со системскиот предизвик на засебноста на категориите јазик и закон. Зашто јазикот секогаш […]

Интервју на неделата

Горан Трајковски: Македонија е зафатена од чумата на Новиот Вавилон

Тој е можеби еден од најдлабоките, најмистериозните и истовремено наједноставните луѓе во нашава државичка и пошироко. Тивок, начитан, паметен и уметник со голема театралност. Неодамна […]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*