Галерија од доделувањето на наградата Роман на годината

Фросина Пармаковска на доделувањето на наградата Роман на годината

Писателката Фросина Пармаковска уште пред неколку медеци беше прогласена за најдобар писател на годината во Македонија со романот ,,Одбројување” во издание на Или-Или.

Пред почетокот на настанот

Но, денеска, таа награда и беше врачена во Даут Пашината Џамија во Скопје.

Актерката Ана Костовска во елемент

На доделувањето на наградата присуствуваше и министерот за култура Роберт Алаѓозовски, како и многу други познати новинари, писатели, поети и актери.

Министерот Алаѓозовски во првите борбени редови

Колумна на денот

Закаснета колумна на Агрон Биба од зад грб т.е зад гроб

20/04/2018 kalimero nemapravda 0

Знам, поминаа неколку недели од последната колумна. Влегов и јас во тие води, средовечни здравствени проблеми со притисокот. Требаше да одам дури во Бурса на […]

Интервју на неделата

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*