ЕУ отвора уште две поглавја во пристапните преговори со Србија

Србија в понеделник на 11 декември во Брисел ќе отвори две нови поглавја од преговорите за членство во ЕУ.

Конечната одлука да се отворат поглавјата 6, кое ја покрива областа на правата на трговските друштва и 30, за економски односи со странство, денеска ја донесоа амбасадорите на земјите членки на ЕУ.

На состанокот на постојаните претставници на земјите членки на ЕУ на амбасадорско ниво, без расправа е потврдена согласноста на сите 28 држави на Унијата Србија в понеделник на Меѓувладина конференција да отвори две нови поглавја во пристапните преговори со ЕУ.

Колумна на денот

Коѕиас

Согласно на стиховите на Василис Цицанис, Солун е град, кој секогаш во своите широки прегратки ги чува оние, кои се проникнуваат со миразот на убавината […]

Интервју на неделата

Горан Трајковски: Македонија е зафатена од чумата на Новиот Вавилон

Тој е можеби еден од најдлабоките, најмистериозните и истовремено наједноставните луѓе во нашава државичка и пошироко. Тивок, начитан, паметен и уметник со голема театралност. Неодамна […]