Дачиќ: Еднакви плати за мажите и жените

Лидерот на Социјалистичката партија на Србија се заложува за донесување закон со кој ќе се загарантира исплаќање на еднакви плати за сите работници од иста професија.

Тој рекол дека лично се залага за спречување секаков вид дискриминација. Според него, ако во Србија се залагаат за спречување секаков вид дискриминација, вклучувајќи ги и прaвата на ЛГБТ-лицата, тогаш е неопходно во 21 век да им се овозможат исти плати на мажите и на жените што имаат исти професии.

The post Дачиќ: Еднакви плати за мажите и жените appeared first on Слободен печат.

Колумна на денот

Јазикот како друго рамниште

Пишува Артан Садику Целокупната дискусија околу Законот за јазиците мора да биде пресретната со системскиот предизвик на засебноста на категориите јазик и закон. Зашто јазикот секогаш […]

Интервју на неделата

Горан Трајковски: Македонија е зафатена од чумата на Новиот Вавилон

Тој е можеби еден од најдлабоките, најмистериозните и истовремено наједноставните луѓе во нашава државичка и пошироко. Тивок, начитан, паметен и уметник со голема театралност. Неодамна […]