И сега како треба?

Во училиште во Скопје наставник удрил ученик. Таткото на ученикот го пријавил во полиција. Арно му направил, памет за друг пат, така му треба. Ми […]

Патарината!

Познатата револуционерка Роза Луксембург ќе ја изговори следнава, полнозначна реченица: тие што не се движат, не ги забележуваат оковите си! Се чини, пострашно од реченото […]

Гоце ја призна МПЦ

Додека ние чекаме продолжување на преговорите помеѓу МПЦ, СПЦ и ПОА, водителот на емисијата „Отворено студио“ на Канал 5, Гоце Михајлоски, го реши црковниот проблем. […]

Скокачот!

Се добива впечаток дека не го помниме сопственото минато, а извесно е дека тие, кои не се сеќаваат на тоа низ што поминале, осудени се […]

Зимница

Црвени ајвари Зелени корнишони Букет хемороиди У ентеше шпиони Кисела зелка Благи пченици Легни си глупчо Не јади трици Ракијата лизга Пинџуро луте Сролај сарми […]

Монструми

Снимките од бомбите би можеле да го сменат текот на постапка во случајот со убиствата кај Смилковско езеро, обвинителката е во право. Но, мене ми […]

Немтур, намќор и некез

Немтур, намќор и некез делат заедничко, мошне пространо семантичкото поле со хектари и хектари во јазикот. Тешко проодно, ама тревата на контекстот што расте низ […]