Шпанската полиција уапси каталонски функционери за да го спречи референдумот

Шпанската полиција уапси висок официјален претставник на Каталонија и изврши рација во регионалните владини министерства вклучени во организирањето на забранетото гласање за независност. Тензиите веќе […]