Сообраќаен хаос во Атина

21/11/2017 kalimero nemapravda 0

Вработените во атинското метро денеска почнаа 24-часовен штрајк што, вообичаено, предизвика хаос во сообраќајот во грчкиот главен град. Метрото е најпопуларно средство за јавен превоз […]

Главниот уредник на електронското издание на весникот „Џумхуриет“ е осуден на три години затвор

21/11/2017 kalimero nemapravda 0

Главниот уредник на онлајн изданието на турскиот опозициски весник „Џумхуриет“ Огуз Ѓувен денеска е осуден на затворска казна во времетраење од три години и еден […]