Борко Ристовски: Колку чини гордоста?

Гордоста не се мери со врвови или медали, тоа е само награда за нешто постигнато. Гордоста е вродена, или ја имаш или ја немаш. Гордост е да се оди со крената глава, да не потклекнеш под никого и да го љубиш ближниот свој, домот, семејството, државата, родот свој и народот свој.

Колку чини гордоста? Има ли мерка? Пехар? Медал? Пари?

Не. Гордоста нема ниту мерка, ниту награда, ниту врв. Гордоста нема граница!

Да живее Македонија и да живеат сите горди Македонци. А останатите, хммммм, и да сакаат не можат да бидат горди.

Благодарност до федерацијата, докторскиот тим, цела логистика која беше околу нас, нашите навивачи кои беа наша огромна поддршка и цела Македонија! Беше чест да се биде Македонев и да се бори за својата земја и народ со сите вас. Да живее Македонија!

Фејсбук статус на Борко Ристовски

Колумна на денот

Закаснета колумна на Агрон Биба од зад грб т.е зад гроб

20/04/2018 kalimero nemapravda 0

Знам, поминаа неколку недели од последната колумна. Влегов и јас во тие води, средовечни здравствени проблеми со притисокот. Требаше да одам дури во Бурса на […]

Интервју на неделата

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*