Баба го ставила внукот на „див“ ѕид, за да не ѝ го урне инспекција

Баба го ставила малолетниот внук на бесправно изграден ѕид, за да не ѝ го урне инспекција, по што заради надминување на проблемот бил алармиран Центарот за социјални работи од Кавадарци.

– Ние добивме информација дека дете се користи како жив штит при уривање на ѕид од инспекција. Наш стручен тим веднаш излезе на местото на настанот. Детето било затекнато во дворот, заедно со блиски од неговото семејство. На возрасните од фамилијата им било укажано на сите можни последици доколку дете се користи како жив штит за да се спречи нешто – велат за МИА од Центарот за социјални работи од Кавадарци.

Бесправно изградениот ѕид, сепак, бил урнат откако детето било тргнато.

The post Баба го ставила внукот на „див“ ѕид, за да не ѝ го урне инспекција appeared first on PLUS INFO.

Колумна на денот

Закаснета колумна на Агрон Биба од зад грб т.е зад гроб

20/04/2018 kalimero nemapravda 0

Знам, поминаа неколку недели од последната колумна. Влегов и јас во тие води, средовечни здравствени проблеми со притисокот. Требаше да одам дури во Бурса на […]

Интервју на неделата