Стаклен базен помеѓу две згради

Во Централен Лондон започнат е проект за создавање на стаклен базен, кој ќе поврзува две згради.

„Небесниот базен“, што ќе биде изграден во станбениот комплекс Embassy Gardens, изгледа како на филм.

Базенот е дизајниран од Arup Associates за градежниот претприемач Ballymore, а истиот ќе се издигнува на 34 метри над земјата врз две 10-катни згради.

Целта е нивните жители да можат да се рекреираат/патуваат од едната до другата со пливање.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *