Иселеничка песна за Киро Глигоров и Тодор Александров (ВИДЕО)

„Киро Глигоров и Тодор Александров се од исто село – Ново Село,
ако е Тодор за вас Бугар, тогаш е Киро поголем Бугар,
и врапците знаат зошто е така,
и зошто Киро – Тодор не го сака“.

Ова е дел од песната за Киро Глигоров направена од еден наш иселеник во Австралија. Човекот малку не е добар. Ама само малку.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *