Стаклен базен помеѓу две згради

Во Централен Лондон започнат е проект за создавање на стаклен базен, кој ќе поврзува две згради.

„Небесниот базен“, што ќе биде изграден во станбениот комплекс Embassy Gardens, изгледа како на филм.

Базенот е дизајниран од Arup Associates за градежниот претприемач Ballymore, а истиот ќе се издигнува на 34 метри над земјата врз две 10-катни згради.

Целта е нивните жители да можат да се рекреираат/патуваат од едната до другата со пливање.

Колумна на денот

Јазикот како друго рамниште

Пишува Артан Садику Целокупната дискусија околу Законот за јазиците мора да биде пресретната со системскиот предизвик на засебноста на категориите јазик и закон. Зашто јазикот секогаш […]

Интервју на неделата

Горан Трајковски: Македонија е зафатена од чумата на Новиот Вавилон

Тој е можеби еден од најдлабоките, најмистериозните и истовремено наједноставните луѓе во нашава државичка и пошироко. Тивок, начитан, паметен и уметник со голема театралност. Неодамна […]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*