Кејт ќе земе 100.000 евра отштета за објавување на топлес фотографиите

Главната уредничка на магазинот и директорот биле казнети со по 45.000 евра заради повреда на приватноста. Сите обвинети, вклучително и папараците, се прогласени за виновни за непочитување на приватноста или учество во тоа.

Адвокатот на магазинот оценил дека казната е претерана.

Војвотката и принцот пак бараа отштета од 1,5 милиони евра. Принцот Вилијам се жалеше дека случајот е посебно болен зашто го потсетил на вознемирувањето што довело до смрт на неговата мајка.

Колумна на денот

Доказот!

Веќе четврти или петти пат од устите на специјалните јавни обвинителки Катица Јанева и Ленче Ристовска слушаме дека „СЈО обезбеди доказ дека снимките од нелегалното […]

Интервју на неделата

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*