СПОРТ

ВИДЕО: Женски боксер ја бакнува противничката на прес-конференцијата пред борбата

17/10/2017 0

За разлика од машкиот бокс каде често пати се покажуваат „мускули“ уште пред борбата во рингот, во женскиот бокс постои различна атмосфера. Во Норвешка, се […]

Каљари го отпушти тренерот Растели

17/10/2017 0

Масимо Растели повеќе не е тренер на Каљари, откако италијанскиот фудбалски клуб одлучи да му врачи отказ поради слаби резултати. Тимот од Сардинија е во […]

 • Скокачот!

  Се добива впечаток дека не го помниме сопственото минато, а извесно е дека тие, кои не се сеќаваат на тоа низ што поминале, осудени се […]

 • Зимница

  Црвени ајвари Зелени корнишони Букет хемороиди У ентеше шпиони Кисела зелка Благи пченици Легни си глупчо Не јади трици Ракијата лизга Пинџуро луте Сролај сарми […]

 • Монструми

  Снимките од бомбите би можеле да го сменат текот на постапка во случајот со убиствата кај Смилковско езеро, обвинителката е во право. Но, мене ми […]

 • Немтур, намќор и некез

  Немтур, намќор и некез делат заедничко, мошне пространо семантичкото поле со хектари и хектари во јазикот. Тешко проодно, ама тревата на контекстот што расте низ […]

 • Се чудат пензионериве

  Се чудат пензионериве зошто на некои им ја покачиле пензијата за 200 денари, на некои за 400, на некои за 600. Пари за кои цел […]

Интервју на неделата

Култура

Close
Please support the site
Ве очекуваме на Фејсбук